diumenge, 2 d’abril del 2017

Escàndol arbitral a Vila-real

Derrota grogueta hui a l'estadi de la Ceràmica en un important partit on es decidia per una part, consolidar-se en plaça d'accés directe a Europa League, i per altra banda poder seguir somniant amb un lloc de Champions

A banda del nerviosisme i de les pròpies errades del Vila-real en la segona part, l'àrbitre del partit, el riojà Ocón Arráiz, ha sigut clarament decisiu en el desenvolupament de l'encontre. El Vila-real portava una renda d'un gol en finalitzar la primera part; una primera part on els grocs han pogut neutralitzar el sempre perillós joc vertical de l'Eibar i on s'han mostrat més resolutius amb el gol de Soriano.

En començar la segona part ha començat el "show" de l'àrbitre i al minut 47 es treia de la mànega un penal, amb piscina de Kike, que deixava una primera impressió d'incredulitat, i posteriorment una gran indignació per part de jugadors i aficionats del Madrigal. Tot i això el Vila-real ha reaccionat amb ràbia, però, una posterior jugada amb centrada de Mario i mans de llibre de Lejeune no ha sigut prou, per a l'àrbitre, per a indicar penal. Amb el segon gol de l'Eibar, Fran Escribà ha reaccionat ràpidament amb canvis, criticats per part de l'afició; introduint Jonathan i Adrián per Samu i Trigueros, buscant solucions intentant canviar un poc la dinàmica del joc. Els jugadors han comés l'errada de perdre els nervis i desestabilitzar-se, cosa que ha desencadenat en errades greus que han costat gols, però les escandaloses decisions d'Ocón Arráiz, clarament, han canviat el partit.

En finalitzar el partit no van faltar jugadors del Vila-real fent pública la seua disconformitat arbitral. Alvaro ironitzava en un canal de televisió "crec que Kike es va trencar el peroné", "es tira, no fa falta dir res més. Els ha ficat en el partit"; Soldado era clar "l'àrbitre ha decidit no xiular penal, estic segur que ho ha vist. Hem patit una falta de respecte"; Bruno Soriano "Des de l'inici ens ha perjudicat. Ha sigut escandalós. Tot és molt estrany, et va traure del partit i actuava com dient ara veureu qui mana ací".

Finalment derrota del Vila-real que haurà de seguir lluitant per aconseguir la cinquena plaça. Pròxim rival serà el Betis al Villamarín dimarts a les 21:30, amb arbitratge del polèmic Gil Manzano.